TIPOMANIJA ANALIZE 08.03.

20:00 Ćorić, B. – Young, Don. 2:0 ( 1.90 ) nije odigrano/LOST

Prvi tip za danas biti će okršaj našeg Borne Ćorića i domaćeg igrača Donalda Younga. U pitanju je naravno prvo kolo Indian Wellsa i ovdje tipujem da će Ćorić slaviti u dva seta.
Ćorić je svoju avanturu na tvrdoj podlozi započeo u Dohi, gdje je stigao do četvrt-finala. Zatim je ispao u prvom kolu Australian Opena. Igrao je i Davis Cup gdje je razbio Pospisila i Shapovalova i svojoj reprezentaciji dao veliki doprinos u prolasku dalje. Zadnji turnir kojeg je odigrao bio je Dubai, gdje je dao solidan utisak. U prvom kolu je neočekivano bio bolji od Gasqueta u dva seta. U drugom kolu je također dosta lako prošao Pairea, no nije imao sreće u četvrt-finalu, pobjednik turnira Bautista bio je bolji u dva seta.
Protivnik danas biti će mu Young, 99. igrač svijeta. On se ne može pohvaliti nekim tenisom u zadnje vrijeme. Pobijedio je protivnika samo u prvom kolu Delray Beacha, a u ostalim turnirima je ispadao u prvom kolu. U Aucklandu od Souse, AO od Đokovića, New York od Harrisona i u posljednjem turniru u Acapulcu od Chunga u dva seta. Prije tri godine vrtio se oko 50. mjesta i bio je solidan. Prošle godine se mučio s ozljedom i nije toliko igrao kao prije i to je vjerovatno razlog tolikog pada na rang ljestvici.
Ova dva tenisača su se srela dva puta i u oba puta je Ćorić bio bolji u dva seta. Zadnji put susreli su se na tvrdoj podlozi u Winston-Salemu 2017. godine i tada je Ćorić bio bolji u tri seta.
Ćorić se dosta promijenio od tada, promijenio je trenera, igra puno bolji tenis i danas očekujem lagani posao u dva seta.

21:05 RB Leipzig-Zenit SP Žuti kartoni 4.5+ VISE (1.88 ) /LOST

Moj treći par za danas koji ću analizirati je mec osmine finala a sastaju se RB Leipzig-Zenit SP.

Što se tiče ove moje analize ja sam se ovde odlučio za žute kartone tj da ce ih biti vise od 4,5 a razlog za over jeste sudija Ovidiu Hategan koji je dosta dobar kad su u pitanju kartoni i jedan je od onih sudija koji su dosta laku na kartonima.Ovaj sudija nam dolazi iz Rumunije i nove sezone je sudio 4 meca u europe LS i LE i dodijelio je 19 žuti kartona i 1 crveni (3,4,8,4 i 1ck).Danas se sastaju dve ekipe koje mogu da prebace ovu granicu kad su u pitanju kartoni a naročito je gruba ekipa RB Lepziga koje je u 8 mečeva ove sezone u europe dobila 15 žuti kartona i 1 crveni karton.U ligi šampiona je dobila 11 žuti i 1 crveni a u LE u dva meča 4 žuta kartona a što se tiče ekipe Zenit oni sundonsada u europi na 8 mečeva dva u kvalifikacijama za LE i u grupnoj fazi dobili 11 žuti kartona.Po meni ovo je mec koji je dosta izjednačen i sigurno će biti dosta vatre na terenu a naročito kod igrača RB Lepziga će biti izražena želja za pobijedi jer imaju veliki broj mladi igrača koji se i ne mogu iskontrolisati u nekim situacijama a sa druge strane je Zenit koji ima dosta iskusni igrača ali i sporijih od napadača Lepziga i pokušava ih sigurno zaustaviti na sve moguće načine a sudija je odličan za kartone i dosta lako ih vadi a često zna da izvadi i crveni karton.On je ove sezone sudio već jednom ekipi RB Lepziga i to u grupnoj fazi LS protiv Porta koji su izgubili u gostima 1:3 a Hategan je igračima Lepziga pokazao 3 žuta kartona.Po meni ovo može lako večeras u over !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by Live Score & Live Score App
Facebook